Tijdloze geheimen van gezondheid en verjonging


John Salerno, een arts uit New York en pionier op het gebied van alternatieve geneeskunde, in Womens health Magazine. Deepak chopra stelt daarnaast dat het lichaam kan ontgiften en helen door de meridianen in de tong die volgens ayurveda in verband staan met de organen. Dit kun je vergelijken met de punten in de voeten die gebruikt worden bij voetreflexologie. Het mondslijmvlies neemt snel stoffen op (denk maar aan medicijnen of vitamines die je onder de tong laat smelten de theorie is hier dat het andersom ook werkt en dat het mondslijmvlies met behulp van oil pulling de afvalstoffen ook weer kan afgeven. Ook zou oil pulling de stofwisseling activeren, wat ervoor zorgt dat het lichaam sneller en grondiger gifstoffen elimineert die via de slijmvliezen in het speeksel belanden. Volgens Bruce fife en andere aanhangers zou oil pulling allerlei aandoeningen en ziektes kunnen verbeteren zoals hoofdpijn en migraine, tandpijn, eczeem, opvliegers, allergieën, bronchitis, trombose, pms, spijsverteringsklachten en maagzweren.

en kiezen te bewegen. Kies hiervoor bijvoorbeeld koudgeperste zonnebloem- sesam- of kokosolie. Hoe meer warmte er namelijk vrij komt bij de persing van deze oliën, hoe meer voedingsstoffen in de olie verloren gaan. Naarmate de minuten verstrijken wordt de olie vermengd met speeksel en steeds dunner. Als de tijd is verstreken spuug je de olie uit, je slikt het dus niet door. Volgens Bruce fife trekken de koudgeperste oliën van nature bacteriën en toxines aan. Olie bindt ook vuil en afvalstoffen aan zich en neemt bacteriën dus mee het lichaam uit. Wanneer de olie twintig minuten wordt gespoeld en uitgespuugd, zou het zo zijn dat deze afvalstoffen het lichaam verlaten. Bacteriën kunnen via je mond in je bloedsomloop komen en op die manier een ongunstige invloed hebben op het lichaam, zo zegt.

Het zou daarnaast het lichaam ontgiften en zelfs verjongen. In India gebruiken mensen deze (goedkope) manier van ontgiften bij verschillende kwalen en aandoeningen. Deepak chopra schrijft er uitgebreid over in zijn boek balans in je leven. Totale gezondheid van lichaam en geest. Ook in Rusland werd deze manier van reinigen generatie op generatie doorgegeven. In de jaren negentig iphone schijnt een Russische oncoloog. Fedor Karach oil pulling weer onder de aandacht te hebben gebracht op een artsencongres. Persoonlijk had hij goede ervaringen met de kuur die hem geholpen zou hebben te genezen van een chronische bloedziekte en zijn artritis. Karach zou ook hebben gesteld dat mensen zonder alle toxines in het lichaam potentieel wel 140 tot 150 jaar oud kunnen worden. In 2008 zorgde het boek oil Pulling Therapy: Detoxifying and healing the body Through Oral Cleansing van natuurgeneeskundig therapeut en voedingsdeskundige Bruce fife ervoor dat meer mensen enthousiast raakten over oil pulling.

Oil pulling wat is het en werkt het?


In dit artikel lees je hoe oil pulling het lichaam zou helpen ontgiften en of de kaartjes wetenschap het daarmee eens. Ook krijg je praktische tips als je oil pulling zelf wilt uitproberen. Oil pulling is een natuurlijke manier om je lichaam te ontgiften. Deze techniek is eeuwenoud en komt oorspronkelijk uit de ayurvedische geneeskunde. Ayurveda is een gezondheidsleer die zijn oorsprong heeft in India en is erkend door de wereld gezondheidsorganisatie (WHO). Oil pulling wordt al genoemd in de Charaka samhita, een van de oude teksten in het Sanskriet waar deze gezondheidsleer op is gebaseerd. Binnen de ayurveda wordt oil pulling gebruikt voor dagelijkse mondverzorging omdat het zou zorgen voor minder plak, wittere tanden en een frisse adem.

tijdloze geheimen van gezondheid en verjonging


De andere groep spoelde met mondwater. In beide groepen was na 24 uur, na 48 uur, na een week en na tien dagen steeds een duidelijke vermindering van plak en bacteriën in de mond zichtbaar. In 2011 is er onderzoek gedaan naar de effecten van oil pulling op de bacteriën die een slechte adem veroorzaken (Asokan s, kumar rs.). Wederom onder twintig volwassenen en er werd gekeken naar de effecten van zowel een mondwater als oil pulling. De conclusie van dit onderzoek was dat na twee weken zowel bij de groep die spoelde met mondwater als de groep die spoelde met sesamolie er een zichtbare vermindering was van de bacteriën die een slechte adem veroorzaken. Verschillende onderzoekers en experts raden sesamolie aan voor de beste resultaten en over kokosolie zijn de meningen verdeeld. Sommige onderzoekers raden deze juist aan als heel effectief, terwijl er ook een aantal waarschuwen voor het hoge gehalte aan mct (medium-chain triglyceride). Triglyceriden zijn stoffen die vetzuren binden en bij elkaar houden. Een deel van deze gebonden vetten zit in het bloed en wordt door het lichaam als energiebron gebruikt.

Ook zou oil pulling de stofwisseling activeren, wat ervoor zorgt dat het lichaam sneller en grondiger gifstoffen elimineert die via de slijmvliezen in het speeksel belanden. Volgens Bruce fife en andere aanhangers zou oil pulling allerlei aandoeningen en ziektes kunnen verbeteren zoals hoofdpijn en migraine, tandpijn, eczeem, opvliegers, allergieën, bronchitis, trombose, pms, spijsverteringsklachten en maagzweren. Het zou de functie van de darmen verbeteren en een gunstige invloed hebben op hart, nieren, longen, lever en bloed. Met meer energie als resultaat. Zenuwen worden sterker, spieren en gewrichten worden beweeglijker en het kan een hoge bloeddruk helpen normaliseren.

Ook stelt Fife dat de hormonale balans in het lichaam verbetert. Sommige mensen laten weten dat ze beter slapen en s morgens fitter wakker worden. Ook zou het goed zijn voor een stralende huid en werken tegen acné. Het zou werken tegen gevoelige tanden, ontstoken en/of bloedend tandvlees, aften en slechte adem. Op internet kun je vele succesverhalen lezen van mensen die baat hebben bij oil pulling, maar er zijn nog niet zoveel wetenschappelijke onderzoeken gedaan die dit kunnen ondersteunen. Er zijn een aantal klinische studies gedaan, de meeste in India, die voornamelijk verbetering lieten zien op het gebied van mondverzorging. Zoals in 2008 en 2009 (Asokan s, emmadi p,.) onder twintig mannen waarbij tien mannen tien dagen lang (en bij de studie in 2008 twee weken lang s morgens voor het tandenpoetsen, tien minuten glutenvrij met sesamolie hebben gespoeld.

Boeken, gezondheid : Tijdloze geheimen van gezondheid

Volgens Bruce fife trekken de koudgeperste oliën van nature bacteriën en toxines aan. Olie bindt ook vuil en afvalstoffen aan zich en neemt bacteriën dus mee het lichaam uit. Wanneer de olie twintig minuten wordt gespoeld en uitgespuugd, zou het zo zijn dat deze afvalstoffen het lichaam verlaten. Bacteriën eten kunnen via je mond in je bloedsomloop komen en op die manier een ongunstige invloed hebben op het lichaam, zo zegt. John Salerno, een arts uit New York en pionier op het gebied van alternatieve geneeskunde, in Womens health Magazine. Deepak chopra stelt daarnaast dat het lichaam kan ontgiften en helen door de meridianen in de tong racefiets die volgens ayurveda in verband staan met de organen. Dit kun je vergelijken met de punten in de voeten die gebruikt worden bij voetreflexologie. Het mondslijmvlies neemt snel stoffen op (denk maar aan medicijnen of vitamines die je onder de tong laat smelten de theorie is hier dat het andersom ook werkt en dat het mondslijmvlies met behulp van oil pulling de afvalstoffen ook weer kan afgeven.

Libris, tijdloze geheimen van gezondheid en verjonging

Persoonlijk had hij goede ervaringen met de kuur die hem geholpen zou hebben te genezen van een chronische bloedziekte en zijn artritis. Karach zou ook hebben gesteld dat mensen zonder alle toxines in het lichaam potentieel wel 140 tot 150 jaar oud kunnen worden. In 2008 zorgde het boek oil Pulling Therapy: Detoxifying and healing the body Through Oral Cleansing van natuurgeneeskundig therapeut en voedingsdeskundige Bruce fife ervoor dat meer mensen enthousiast raakten over oil pulling. Inmiddels is oil pulling wereldwijd opnieuw enorm populair. Je neemt én eetlepel ongeraffineerde plantaardige, liefst biologische, olie in je mond en spoelt daarmee gedurende 15 tot 20 minuten door de olie langzaam in de hele mondholte en tussen de tanden en kiezen te bewegen. Kies hiervoor bijvoorbeeld koudgeperste zonnebloem- sesam- of kokosolie. Hoe meer warmte er maaltijdsalade namelijk vrij komt bij de persing van deze oliën, hoe meer voedingsstoffen in de olie verloren gaan. Naarmate de minuten verstrijken wordt de olie vermengd met speeksel en steeds dunner. Als de tijd is verstreken spuug je de olie uit, je slikt het dus niet door.

Het zou afvalprogramma daarnaast het lichaam ontgiften en zelfs verjongen. In India gebruiken mensen deze (goedkope) manier van ontgiften bij verschillende kwalen en aandoeningen. Deepak chopra schrijft er uitgebreid over in zijn boek balans in je leven. Totale gezondheid van lichaam en geest. Ook in Rusland werd deze manier van reinigen generatie op generatie doorgegeven. In de jaren negentig schijnt een Russische oncoloog. Fedor Karach oil pulling weer onder de aandacht te hebben gebracht op een artsencongres.

Tijdloze geheimen Van gezondheid En Verjonging

In dit artikel lees je hoe oil pulling het lichaam zou helpen ontgiften en of de mond wetenschap het daarmee eens. Ook krijg je praktische tips als je oil pulling zelf wilt uitproberen. Oil pulling is een natuurlijke manier om je lichaam te ontgiften. Deze techniek is eeuwenoud en komt oorspronkelijk uit de ayurvedische geneeskunde. Ayurveda is een gezondheidsleer die zijn oorsprong heeft in India en is erkend door de wereld gezondheidsorganisatie (WHO). Oil pulling wordt al genoemd in de Charaka samhita, een van de oude teksten in het Sanskriet waar deze gezondheidsleer op is gebaseerd. Binnen de ayurveda wordt oil pulling gebruikt voor dagelijkse mondverzorging omdat het zou zorgen voor minder plak, wittere tanden en een frisse adem.

Tijdloze geheimen van gezondheid en verjonging
Rated 4/5 based on 875 reviews